Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apărarea britanică dă detalii de culise din strategia Rusiei: De ce a fost bombardat Hersonul de 54 de ori în 24 de ore

Facebook
herson-ucraina-bombardament

Bombardamentele masive de la Herson ar putea avea rolul de a afecta moralul civililor, susține ministerul britanic al Apărării. Orașul Herson din sudul Ucrainei rămâne cea mai „bombardată" zonă din afara regiunii Donbas din est, a anunțat Ministerul britanic al Apărării, potrivit Sky News. Acesta a adăugat că este posibil ca trupele rusești să aibă „parțial ca scop să degradeze moralul civililor și să descurajeze orice contraatac ucrainean peste râul Dnipro", scrie Mediafax.

„În ultimele zile, unele dintre cele mai intense bombardamente din cadrul conflictului au avut loc probabil de-a lungul râului Dnipro, în sudul Ucrainei. Acest lucru a inclus bombardarea continuă a orașului Herson de către Rusia, cu tiruri de artilerie din estul râului. La 29 ianuarie 2023, autoritățile locale au raportat încă trei civili uciși în Herson, în timp ce două nave proprietate străină ancorate pe râu au fost avariate, provocând o scurgere de petrol. Herson rămâne orașul ucrainean mare cel mai constant bombardat în afara Donbasului. Raționamentul precis al Rusiei pentru a-și cheltui aici stocurile de muniție tensionate este neclar. Cu toate acestea, este probabil ca comandanții să urmărească parțial să degradeze moralul civililor și să descurajeze orice contraatac ucrainean peste râul Dnipro", au explicat oficialii britanici.

Orașul Herson a fost ocupat de ruși la începutul războiului, dar în partea a doua a anului trecut a fost evacuat de ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.