Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aparatură de endoscopie nouă pentru Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean Satu Mare

spital

Aparatură de endoscopie nouă pentru Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean Satu Mare

Secţia de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare are, începând de miercuri, o nouă aparatură de endoscopie urologică, instrumente de ultimă generaţie achiziţionate de Primăria şi Consiliul Local Satu Mare, informează municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

"Sănătatea este un domeniu prioritar. Primăria şi Consiliul Local Satu Mare sunt alături de Spitalul Judeţean Satu Mare, de medicii şi personalul medical care trebuie să aibă aparatură modernă pentru a-şi desfăşura activitatea profesionist. Secţia de Urologie este una performantă, cu rezultate remarcabile, cu medici profesionişti în care sătmărenii au încredere. Este normal şi firesc să ne implicăm şi am fost mereu deschişi să alocăm sume din bugetul local pentru a veni în sprijinul sistemului de sănătate sătmărean. Astfel, cetăţenii municipiului nu sunt nevoiţi să se deplaseze în alte oraşe pentru a se trata, iar dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice este un câştig pentru întreaga comunitate sătmăreană", a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Aparatura folosită de echipa medicală pentru endoscopia urologică era uzată, fiind nevoie de achiziţionarea uneia noi.

"Sunt instrumente de ultimă generaţie care le completează pe cele pe care le avem deja. Aparatura se utilizează pentru intervenţii endoscopice, stricturi uretrale, litiază vezicală, tumori vezicale, adenom de prostată, litiaza ureterală. Aparatura pe care am avut-o era uzată. Eram puşi în situaţia de a nu mai putea să ne desfăşurăm activitatea. A fost foarte mare nevoie de aceasta dotare care reprezintă o gură de oxigen şi ne dă siguranţa că îi vom putea trata aşa cum se cuvine pe toţi pacienţii care au nevoie de intervenţii de endoscopie urologică joasă", a declarat dr. Cristian Rusu, şeful Secţiei de Urologie.

Valoarea aparaturii şi instrumentelor medicale este de 462.725 lei.

Anii trecuţi a fost Primăria şi Consiliul Local au achiziţionat aparatură medicală pentru secţiile Cardiologie şi Urologie, precum ;i un aparat modern performant pentru sec'ia de Obstetric[-Ginecologie prin care se pot depista încă din stadii precoce formele de tumori şi cancere ginecologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.