Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apariția unor noi regimuri autoritare la conducerea Africii, o consecință a pandemiei cu Covid-19

Una din consecinţele epidemiei de coronavirus ar putea fi apariţia unor noi regimuri autoritare în Africa, avertizează Fundaţia Konrad Adenauer într-un raport consultat vineri de grupul german de presă RND, potrivit Agerpres.

Documentul citat de dpa arată că în mai multe state africane, cum ar fi Uganda, Mali sau Tanzania, există 'o tendinţă în creştere către acumularea autoritară a puterii'. 'Aceste evoluţii vor duce probabil la regrese în domeniile democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept', apreciază fundaţia afiliată Uniunii Creştin Democrate conduse de cancelarul Angela Merkel.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Printre evoluţiile prognozate se numără blocarea parlamentelor, eliminarea unor organizaţii de presă şi amânarea alegerilor. Poliţia şi forţele armate vor primi mult mai multă autoritate, iar în Kenya sau Africa de Sud aceasta a dus deja la recurgerea disproporţionată la forţă.

În Tanzania, preşedintele John Magufuli este criticat tot mai mult pentru modul în care gestionează epidemia. El a implementat mai puţine măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului decât în alte ţări şi a pus la îndoială public rezultatele testelor în laboratoarele naţionale.

În alte state africane, epidemia a dus la violenţe împotriva cetăţenilor. Organizaţia pentru drepturile omului Human Rights Watch afirmă că poliţia din Kenya a ucis cel puţin şase oameni în primele zile de aplicare a restricţiilor de circulaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.