Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apariție șocantă în România, în prima zi de Paște: Moș Crăciun a încurcat sărbătorile și a venit, pe role / VIDEO

Freepik.com
Mos Craciun

Apariție neașteptată, în prima zi de Paște. Deși tradiția spune că de Paște Iepurașul este cel care împarte cadourile, iată că se pare că însuși Moș Crăciun a venit, tocmai din Laponia,  să-i dea urecheatului o mână de ajutor.

O surpriză neașteptată de Paște s-a petrecut la Iași. Un bărbat a amestecat sărbătorile, îmbrăcându-se în costum de Moș Crăciun și ieșind la plimbare prin oraș cu rolele. Momentul a fost capturat și distribuit pe rețelele de socializare.

Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Tradiția Iepurașului de Paște

Tradiția îndrăgitului Iepuraș de Paște își are originile în legendele păgâne, însă a devenit un simbol adorat al sărbătorii creștine a Paștelui. Deși ziua în sine este considerată sfântă pentru creștinătate, obiceiurile și simbolurile asociate sărbătorii Pascale au rădăcini în sărbătorile păgâne anterioare erei creștine. Tradiția Iepurașului de Paște este înconjurată de o simbolistică bogată care ne poartă înapoi în vremuri mitice.

Iepurașul de Paște, un personaj fictiv din tradițiile unor țări occidentale și un simbol comercial al Paștelui, este reprezentat ca un iepure care aduce ouă de Paște. Este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite imagini pascale. Cu sosirea lui, însoțită de cadouri, copiii se bucură în așteptarea ouălor și surprizelor pe care le aduce.

În ciuda aparențelor, iepurașul de Paște are origini vechi și adânci, fiind prezent în mituri și legende din culturile din întreaga lume. Legenda zeiței Eostre, care a transformat o pasăre rănită în iepuroaică, explică originea acestui simbol, care își găsește apoi locul în tradițiile păgâne și creștine.

Tradiția iepurașului de Paște și-a găsit drumul în obiceiurile de sărbătorire ale oamenilor, fiind asociată cu fertilitatea, renașterea și bucuria primăverii. În prezent, iepurașul de Paște este un simbol al jocului și bucuriei, iar apariția sa este așteptată cu nerăbdare de copii din întreaga lume.

Cu toate că legenda și tradiția iepurașului de Paște au evoluat de-a lungul timpului, rămâne un simbol puternic al sărbătorii și o sursă de bucurie pentru cei mici și cei mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.