Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ape agitate în coaliție! Reacție dură din PNL după atacurile lui Marcel Ciolacu: 'Să isprăvească odată cu jignirile şi cu tiriplicismele domniei sale'

combo stiripesurse
PNL PSD

Deputatul PNL Cristian Băcanu a venit cu replică, luni, la scurt timp după ce liderul PSD a afirmat că s-a săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România. Îi cer domnului Ciolacu să isprăvească odată cu jignirile şi cu tiriplicismele domniei sale şi să se gândească cum să-l înveţe pe domnul Câciu să crească gradul de colectare, a răspuns Băcanu, acuzând PSD că ”nu ştie altceva decât să ia banii oamenilor care muncesc din greu de dimineaţă până seara pentru a îi cheltui pe tot felul de himere”.

Îi cer domnului Ciolacu să isprăvească odată cu jignirile şi cu tiriplicismele domniei sale şi să se gândească cum să-l înveţe pe domnul Câciu să crească gradul de colectare (da, aceasta este soluţia) al impozitelor şi taxelor şi cum să gândească măsuri fiscale coerente”, a comentat deputatul liberal.

”PSD nu ştie altceva decât să ia banii oamenilor care muncesc din greu de dimineaţă până seara pentru a îi cheltui pe tot felul de himere, este alta. Realitatea este însă că păstrarea cotei unice pentru noi a fost o condiţie pentru această guvernare iar domnul Ciolacu (care de curând pescuia pe Belina la umbra lui Liviu Dragnea) se tot face că uită”, a mai scris Cristian Băcanu pe Facebook. 

El continuă: ”Să fie clar, eu am două mari probleme cu modul în care PSD-ul înţelege să tot deschidă subiectul revizuirii fiscale: nu sunt de cuvânt, uită un angajament luat la momentul formării guvernării, fac praf şi pulbere noţiunea de predictibilitate fiscală, alungă investitorii, fac mult rău mediului privat şi, în acest mod, le fac rău românilor”. 

”La treabă, domnilor pesedişti, v-am spus deja cu ce ar trebui să vă ocupaţi!”, le transmite Băcanu celor de la PSD, afirmând că ”PNL are datoria de a apăra cota unică, stabilitatea fiscală şi mediul de afaceri cu orice preţ”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii PSD, despre discuţiile din coaliţie privind modificările aduse Codului Fiscal, că s-a săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există în România.

El a mai spus că trebuie plafonat preţul la combustibili, iar noile măsuri trebuie adoptate cât mai repede, prin Ordonanţă.

Cu o zi în urmă, fostul premier Florin Cîţu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că în doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creşterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019 şi că PSD este la guvernare de 6 luni şi întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu ştie ”ce taxe noi mai doresc PSD-iştii să introducă”.

El a susţinut necesitatea refomei pensiilor, salarizării bugetarilor şi reformei în administraţia publică, apreciind că orice politician care nu face reforme este susceptibil de subminarea economiei naţionale. ”Liberalii se gândesc la România de mâine”, a precizat Florin Cîţu, care a lansat şi o provocare pentru liderul PSD Marcel Ciolacu, ”cu mandatele pe masă”: să scadă taxele şi totuşi să crească veniturile la buget, aşa cum au făcut liberalii în 2020 şi 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.