Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel al ţărilor africane la o 'tranziţie paşnică' în predarea puterii în Sudan

Radio NZ
sudan proteste

Şefi de stat din Africa, reuniţi la Cairo, au cerut marţi ca puterea militară în Sudan şi responsabilii de proteste care cer un guvern civil să ajungă în termen de trei luni la o "tranziţie paşnică", relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Ţările participante la această reuniune în Egipt cer Consiliului pentru pace şi securitate al Uniunii Africane să "prelungească cu trei luni termenul acordat puterii sudaneze" pentru o "tranziţie paşnică" a puterii, se arată într-un comunicat. Consiliul de Pace şi Securitate al Uniunii Africane a ameninţat la 15 aprilie că va suspenda Sudanul dacă armata nu părăseşte puterea în termen de 15 zile în favoarea unei "autorităţi politice civile".

Citește și: Simona Halep a făcut un anunț la care nimeni nu se aștepta! Problemele de sănătate îi dau bătăi de cap

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi găzduieşte două summituri consultative cu lideri africani pentru a discuta despre evoluţia situaţiei din Sudan şi Libia, notează dpa.

Mai mulţi preşedinţi africani, inclusiv liderii statelor Ciad, Djibouti, Somalia şi Africa de Sud, au sosit la Cairo marţi pentru a participa la primul summit privind Sudanul.

Citește și: Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

Preşedinţia egipteană l-a descris drept ''un summit consultativ pentru partenerii regionali ai Sudanului'' pentru a discuta despre ''cele mai potrivite mijloace de a aborda evoluţiile, precum şi de a consolida stabilitatea şi pacea în ţară''.

Demonstraţiile din Sudan au determinat armata să-l înlăture şi să-l aresteze pe 11 aprilie pe preşedintele Omar al-Bashir, aflat la conducerea ţării de 30 de ani, dar continuă protestele care cer armatei să predea puterea unui regim civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.