Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel ferm al Ambasadorului Marii Britanii, Paul Brummell: Dorim ca cetăţenii UE să rămână, împreună cu familiile lor, pe teritoriul britanic

brexit, bani

Ambasadorul Paul Brummell a afirmat miercuri că Marea Britanie îşi doreşte ca cetăţenii UE care trăiesc în regat "să rămână, împreună cu familiile lor, pe teritoriul britanic", după Brexit. "Am făcut deja progrese semnificative de la începutul negocierilor asupra chestiunilor legate de plecarea Regatului Unit din Uniune. Am oferit asigurări cetăţenilor UE care trăiesc în Marea Britanie. Dorim ca oamenii să rămână, împreună cu familiile lor, pe teritoriul britanic. La momentul acesta, suntem pe ultima sută de metri pentru a ajunge la un acord pe această temă. Am asigurat statele membre UE că nu vor trebui să plătească mai mult sau să primească mai puţini bani pentru restul planului bugetar actual. Am stabilit un model pentru viitorul nostru parteneriat economic şi de securitate cu UE - ceea ce va fi în avantajul nostru reciproc", a declarat Brummell, în deschiderea conferinţei "Apărarea şi securitatea Europei: Marea Britanie şi România după Brexit", organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, conform Agerpres.

El a admis că sunt însă şi probleme care apar ca urmare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, ce vor avea un impact inevitabil asupra relaţiilor viitoare în domenii care variază de la convenirea cooperării judiciare în materie penală până la decizia cu privire la ceea ce se va întâmpla în relaţia comercială a acestei ţări cu UE. Paul Brummell a subliniat că Guvernul Regatului Unit doreşte crearea unui parteneriat profund şi special cu Uniunea Europeană. "Acest parteneriat dorim să fie flexibil, dinamic şi receptiv, deoarece trăim într-o lume care prezintă oportunităţi semnificative, dar şi riscuri şi se află într-o continuă dezvoltare. Lista provocărilor care necesită un răspuns este foarte cuprinzătoare - terorism, crimă organizată, dezastre umanitare provocate de cauze naturale sau de om, migraţia, războiul hibrid, securitatea cibernetică şi altele. Şi nu am menţionat încă economia şi comerţul. Toate acestea necesită acţiuni comune", a precizat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Diplomatul a precizat că Marea Britanie va rămâne necondiţionat angajată să menţină securitatea europeană. El a menţionat şi amploarea şi intensitatea cooperării Marii Britanii cu România în domeniul apărării şi securităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.