Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul dentiștilor către populație, înainte de redeschiderea cabinetelor: Să NU se teamă că iau coronavirus de la stomatolog, nivelul de sterilizare e maxim

stomatolog

Din 15 mai, odată cu introducerea stării de alertă se redeschid cabinetele medicale. Măsurile de prevenţie împotriva bolnăvirii cu noul virus sunt draconice, iar stomatologii vor trebui să investească suplimentar în echipamente de protecţie şi pentru instruirea personalului din cabinetele medicale. Distanţarea socială este noul cuvânt de ordine în sălile de aşteptare și medicii stomatologi spun că ''fiecare pacient ar trebui tratat, ca şi cum ar fi un potenţial infectat'', potrivit Antena 3.

''Trebuie să ne procurăm echipamente de protecţie. Colegiul Medicilor a avut o şedinţă finală ieri şi au avut o decizie. Ne-au dat norme de reglementare în care ni se spune că trebuie să evaluăm foarte bine pacienţii înainte, să avem acel chestionar pe care toată lumea îl face la nivel naţional.

Nu are nimeni cum să ştie dacă este infectat sau nu. Ideea e că fiecare pacient care ne intră în cabinet ar trebui tratat, ca şi cum ar fi un potenţial infectat. Nivelul nostru de protecţie ar trebui să fie cel maxim (...) Pacienţii foarte mulţi sunt speriaţi. Le e teamă că vor lua de la stomatolog. NU trebuie să se teamă, pentru că noi avem un nivel de echipare extraordinar de profesionist şi noi nu putem transmite nimic. De asemenea, nivelul de sterilizare în cabinet este unul maxim'', a spus Anca Vereanu, medic primar stomatolog.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.