Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul lui Kelemen Hunor: PCM și PPMT să vină cu candidați pe lista UDMR pentru PE

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, face apel la PCM și PMMT să vină cu candidați pe lista Uniunii pentru PE, motivând că astfel se susține cauza maghiară și se transmite un mesaj de colaborare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că în urma colaborării cu PCM, începută în 2014, această formațiune maghiară a obținut mai multe funcții de primari și consilieri decât înainte și a trimis în Parlament doi deputați.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

„Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu PCM, unde vom continua discuțiile noastre și noi propunem o colaborare, așa cum am propus în 2014, iar aceasta a avut rezultate semnficative pentru maghiarii din România. PCM a obținut mai multe funcții de primari și consilieri decât înainte și a ajuns în Parlament cu doi deputați. Noi suntem extrem de interesați să continuăm colaborarea cu PCM. Cu celălalt partid, PPMT, noi avem intenții de a colabora, să începem de undeva colaborarea, de aceea propunerea noastră este să vină alături de noi pentru cauza maghiară, să vină pe listele noastre și dacă începem o colaborare pe termen mediu, pe termen lung, această colaborare poate fi adâncită. Până acum cu PPMT colaborarea noastră nu a fost una pragmatică, concretă, eu zic că este un moment foarte bun să vină alături de noi și să sprijine această listă, să vină și cu candidați pe această listă, nu este nicio rușine să susții cauza comună, cauza maghiară”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, nu se poate vorbi despre o listă în sensul unei coaliții de alegeri, deoarece acest lucru ar însemna ca UDMR să renunțe, după 30 de ani, la identitatea sa politică.

„Ar fi un non-sens, dar credem că o colaborare strategică permanentă ar fi în regulă, puternică ca și mesaj, pe lista UDMR să vină și alți candidați. Nu este nicio incompatibilitate, nu suntem partid politic, de aceea pe lista noastră putem accepta și membri altor parttide. Așa se poate transmite mesaj de colaborare, de uniune cum am făcut și în anii precedenți”, a mai spus liderul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.