Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul lui Pompeo către ţările QUAD a înfuriat China! Statele Unite, somate să renunţe la mentalitatea de tipul 'Război Rece'

china sua

China a cerut miercuri Statelor Unite să renunţe la mentalitatea de tipul "Război Rece" prin oprirea atacurilor şi acuzaţiilor neprovocate împotriva Beijingului, acuzându-l totodată pe secretarul de stat american Mike Pompeo că creează deliberat o confruntare politică.

Pompeo a vizitat marţi Japonia şi a cerut aprofundarea cooperării cu Australia, India şi Japonia pentru a contracara influenţa regională în creştere a Chinei, aminteşte Reuters.

"Pompeo a fabricat în mod repetat minciuni despre China şi a creat deliberat o confruntare politică", a declarat ambasada chineză în Japonia într-un comunicat.

În timp ce Guvernul se luptă cu pelerinajele, coronavirusul zburdă la metrou: Aglomeraţie cu sute de persoane la Unirii 1/ FOTO


"Îndemnăm încă o dată SUA să renunţe la mentalitatea de tipul Război Rece şi prejudecăţile ideologice, să oprească acuzaţiile neprovocate şi atacurile împotriva Chinei şi să trateze relaţiile cu China într-un mod constructiv", a adăugat ambasada.

Vizita lui Pompeo în Asia de Est, prima în mai mult de un an, coincide cu agravarea tensiunilor cu China.

Statele Unite şi China, primele două economii de top ale lumii, sunt în centrul unei dispute legate de o gamă largă de probleme de la gestionarea de către Beijing a coronavirusului până la impunerea unei noi legi de securitate în Hong Kong şi ambiţiile din Marea Chinei de Sud.

Apelul lui Pompeo către ţările QUAD (Quadrilateral Security Dialog - SUA, Japonia, India şi Australia n.r.) de a forma un front unit împotriva influenţei crescânde a Chinei este un subiect sensibil pentru aliaţii regionali ai Statelor Unite, care depind de China pentru comerţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.