Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul unui laureat cu Premiul Nobel adresat lumii hispanice

Laureatul Premiului Nobel pentru literatură, Mario Vargas Llosa, a cerut luni lumii vorbitoare de limba spaniolă să se solidarizeze cu populaţia hispanică a Statelor Unite şi cu ţări precum Mexicul, în faţa insultelor preşedintelui american Donald Trump, relatează AFP, conform agerpres.

"Noi, toate comunităţile vorbitoare de limba spaniolă ar trebui să ne solidarizăm nu doar cu ei (hispanicii), ci şi cu ţările care au fost în mod clar insultate de noul preşedinte al Statelor Unite, cum ar fi Mexicul", a declarat scriitorul peruan reporterilor din Madrid.

Citeşte şi: Reacţia Rusiei după DEMISIA care a cutremurat Casa Albă

Potrivit scriitorului, comunitatea hispanofonă din SUA este într-o "situaţie dificilă" de la preluarea funcţiei de preşedinte de către Donald Trump, în luna ianuarie.

La rândul său, limba spaniolă este în "pericol" în Statele Unite, "unde are rădăcini foarte adânci şi unde trăiesc cel puţin 50 de milioane de hispanofoni care nu doresc să renunţe la limba lor şi să adopte engleza" a adăugat Llosa, care l-a calificat deja pe Donald Trump drept "clovn" şi "demagog".

"Statele care reprezintă această enormă comunitate de societăţi care vorbesc spaniola ar trebui sa mobilizeze atunci când un pericol planează asupra limbii noastre, aşa cum o arată dovezile în ultimele zile", a continuat laureatul Premiului Nobel.

Scriitorul peruan a vorbit cu ocazia prezentării unui raport intitulat "Valoarea economică a spaniolei", realizat de Fundaţia Telefonica, care invită ţările hispanofone să facă din promovarea limbii spaniole o politică publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.