Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA Harghita a plătit aproape 9 milioane de lei crescătorilor de animale afectaţi de criza generată de pandemie

Agerpres
APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita a plătit aproape 9 milioane de lei pentru susţinerea activităţii crescătorilor de animale în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate presei de directorul APIA Harghita, Haschi Andras, în judeţ au depus cereri, în acest an, peste cinci mii de fermieri, majoritatea crescători de bovine.

"În judeţul Harghita au depus cereri 5.093 de fermieri pentru un număr de 71.707 animale. La animale, mă refer la bovine. Subvenţia a fost de 126 de lei per cap de animal, însumând la noi, în judeţ, în jur de 9 milioane de lei. Termenul de plată a fost 30 iunie anul acesta, aşa că am încheiat această campanie cu succes. Fiind vorba despre bovine, trebuie ştiut faptul că suntem un judeţ cu un număr foarte mare de animale pe nivel de ţară. Asta înseamnă că suntem la nivel de ţară printre primii, nu suntem primii, dar suntem printre marii crescători de animale şi astfel şi sumele sunt pe măsură", a precizat Haschi Andras.

Acesta a adăugat că sprijinul s-a acordat şi pentru crescătorii de găini şi porcine, dar numărul celor care au depus cereri a fost foarte mic, respectiv trei cereri din domeniul avicol şi o singură solicitare din partea unui crescător de porcine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.