Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie conduce la o rezilienţă sporită a statelor, susține Şeful Statului Major al Apărării

militari armata nato

Aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie prin realizarea stocurilor de materiale şi echipamente medicale şi sincronizarea mecanismelor de reacţie civil-militare va conduce la o rezilienţă sporită a statelor în faţa evoluţiei pandemiei, a transmis, vineri, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, la Conferinţa Comitetului Militar al NATO, desfăşurată în sistem de videoteleconferinţă.

Potrivit unui comunicat al MApN, lucrările reuniunii au fost deschise de preşedintele Comitetului Militar, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach, alături de şeful Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul Tod Wolters, şi cel al Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (Allied Command Transformation - ACT), generalul Andre Lanata, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Şefii apărării au discutat despre activităţile, misiunile şi operaţiile NATO, în special Misiunea "Resolute Support" din Afganistan şi Misiunea NATO din Irak, postura euroatlantică de descurajare şi apărare, conceptul "NATO's Warfighting Capstone" şi răspunsul NATO pentru limitarea pandemiei COVID-19, informează sursa citată.

De asemenea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut o sesiune de discuţii cu reprezentanţii Consiliului Militar al NATO.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a subliniat importanţa concentrării eforturilor Alianţei pentru accentuarea aplicării măsurilor de asigurare prin consolidarea Prezenţei Înaintate Adaptate, menţionând, în acest sens, că regiunea Mării Negre, parte a întregului flanc estic, necesită o abordare defensivă coerentă, inclusiv prin creşterea capabilităţilor aliate în această zonă, precizează MApN.

Şeful Statului Major al Apărării a transmis că aplicarea Planului NATO de Răspuns la Pandemie prin realizarea stocurilor de materiale şi echipamente medicale şi sincronizarea mecanismelor de reacţie civil-militare va conduce la o rezilienţă sporită a statelor faţă de evoluţia pandemiei.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

Totodată, generalul-locotenent Daniel Petrescu a menţionat că eficientizarea comunicării strategice aliate şi cooperarea în acest domeniu cu Uniunea Europeană vor conduce la contracararea campaniilor de dezinformare duse pe teritoriile statelor membre ale NATO, a mai arătat MApN.

Comitetul Militar al NATO se reuneşte de două ori pe an, la nivelul şefilor apărării, pentru a discuta despre misiunile NATO şi pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară, bazată pe consens, asupra modului în care Alianţa poate răspunde eficient la provocările globale de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.