Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicaţia pentru videoconferinţe Webex a Cisco Systems a atras, în martie, un număr record de 324 de milioane de participanţi

stiripesurse.ro
aplicatie apple

Aplicaţia pentru videoconferinţe Webex a Cisco Systems a atras în martie un număr record de 324 de milioane de participanţi, iar numărul utilizatorilor a crescut de peste două ori în regiunea Americilor, datorită faptului că angajaţii companiilor au fost nevoiţi să lucreze de acasă din cauza coronavirusului, transmite Reuters.

Webex şi platformele concurente ale Zoom şi Teams (Microsoft) sunt folosite la nivel global pentru găzduirea de la lecţii virtuale şi întâlniri de afaceri până la slujbe religioase, oamenii stând acasă pentru a preveni răspândirea pandemiei, potrivit News.ro.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Numărul de utilizatori zilnici ai Zoom a crescut în martie la peste 200 de milioane, de la nivelul anterior crizei de maximum 10 milioane, a anunţat compania miercuri. Nu este clar dacă cifrele pot fi comparare cu cele ale Cisco, întrucât diferă modalitatea de calculare a numărului de participanţi.

“Webex a crescut de 2,5 ori în Americi, de patru ori în Europa şi de 3,5 ori în Asia Pacific. Creşterea noastră provine din expansiunea utilizării de către companii, educaţie şi telesănătate”, a spus Sri Srinivasan, vicepreşedinte şi director general la Cisco Collaboration.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

În luna martie au avut loc 73 de milioane de şedinţe şi peste 22 de milioane de şedinţe pe săptămână, în ultimele două săptămâni, a precizat Sri Srinivasan.

Potrivit Cisco, numărul utilizatorilor a crescut de peste două ori faţă de luna ianuarie.

Explozia cererii a declanşat o creştere uriaşă a ceea ce a fost o afacere relativ mică, ridicând în schimb întrebări legate de confidenţialitatea datelor şi abuzuri.

Citește și: România luată în vizor: ‘Țara unde spitalele sunt la fel de înficoșătoare precum coronavirusul’ .

Preţul acţiunilor Zoom a crescut de cinci ori de la listarea la bursă în aprilie anul trecut, dar compania a fost criticată în ultima săptămână de utilizatorii îngrijoraţi de lipsa criptării integrale a şedinţelor şi de posibilitatea ca la videoconferinţe să intervină şi persoane neinvitate.

Cisco a anunţat că sistemul Webex este criptat în totalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.