Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicaţia StopCovid a primit undă verde de la autoritatea franceză de protecţie a datelor personale

stiripesurse.ro
aplicatie apple

Autoritatea franceză de protecţie a datelor personale a dat undă verde marţi aplicaţiei StopCovid, plănuită de guvern pentru a permite trasabilitatea prin smartphone a contactelor unei persoane, transmite DPA.

Aplicaţia StopCovid, bazată pe tehnologia Bluetooth, a provocat îngrijorări în unele medii politice, inclusiv în rândul partidului LREM al preşedintelui Emmanuel Macron, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mihai Tudose a răbufnit: ‘România izolată. Cum își bate joc Guvernul de turism și de țările prietene’

Comisia naţională pentru informatică şi libertăţi (CNIL) a decis însă că modul în care a fost concepută aplicaţia respectă reglementările în materie de protecţie a datelor.

StopCovid nu creează o listă de persoane infectate, 'ci doar o listă de contacte, pentru care toate datele sunt anonimizate', arată CNIL.

Adunarea Naţională (camera legislativă inferioară) urmează să dezbată şi să voteze miercuri în ce priveşte folosirea acestei aplicaţii.

Citește și: Kaufland face noi precizări de ultimă oră: Incidentul la care faceți referirea fost regizat, cu scopul de a crea senzațional

Aplicaţii de trasabilitate au fost folosite ca instrument de combatere a pandemiei de COVID-19 în China şi Coreea de Sud, dar în Europa utilizarea lor este controversată, deşi Comisia Europeană a recomandat luni statelor UE adoptarea lor în perspectiva sezonului turistic de vară.

Guvernul francez a sperat să aibă pregătită aplicaţia StopCovid pentru prima zi de relaxare a restricţiilor de deplasare, 11 mai, însă a întâmpinat probleme de ordin tehnic, dar şi politic şi de reglementare.

Ministrul francez al tehnologiei, Cedric O, a declarat că aplicaţia va fi disponibilă la sfârşitul acestei săptămâni, înaintea unei a doua faze de relaxare, marţea viitoare.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

'Este momentul potrivit, pentru că francezii sunt din ce în ce mai dornici să iasă din case şi să aibă din nou o viaţă socială', a explicat el pentru cotidianul Le Figaro.

Potrivit ministrului, aplicaţia ar fi eficientă în reducerea numărului de infectări dacă ar fi folosită de 10% din populaţia oricărei regiuni economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.