Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicaţie revoluţionară pentru telefoanele mobile: Doar un prim-ministru are acces la ea

pixabay.com
diverse, media, telefon

Ştiinţa continuă să uimească pe zi ce trece. De această dată este vorba despre o aplicaţie revoluţionară pentru telefoanele mobile. Pănă acum, doar un premier a beneficiat de ea. S-a lansat în Fiji şi promite sa revolutioneze incarcarea dispozitivelor portabile, dar in acelasi timp da de pamant cu toate legile termodinamicii.

Citeşte şi: Valentina Pelinel a cedat: A anunţat cine e tatăl copilului, dar şi ce urmează să facă

Dezvoltatorii InstaCharge sustin ca in timpul incarcarii telefonului mobil pe timpul noptii, aplicatia stocheaza surplusul de energie electrica, iar la nevoie aceasta poate incarca in 30 de secunde bateria dispozitivului, fara ca el sa mai fie conectat la vreo sursa de curent, potrivit The Guardian. Americanul Douglas Stewart si omul de afaceri Fijian Gaurangbhai Patel mai spun ca dezvoltarea proiectului le-a luat doi ani si ca misiunea lor este sa ii faca pe utilizatori "apelabili in timpul unei urgente".

Citeşte şi: Andreea Marin îl DISTRUGE pe Tuncay Ozturk: Mesajul dur al Zânei pentru soțul cu care e în divorț

Lansarea a avut loc la un hotel de lux din capitala Fiji, Suva, iar la eveniment a participat si prim-ministrul, singurul care ar fi folosit pana acum indrazneata aplicatie. Frank Bainimarama vrea sa transforme tara sa intr-un centru de interes tehnologic printre insulele din Pacific, de aceea guvernul promoveaza InstaCharge. Pe de alta parte, mai multi profesori sustin ca asa ceva este imposibil, iar proiectul reprezinta o aberatie ce contrazice legile fundamentale ale fizicii. "Pur si simplu nu poti crea energie cu o aplicatie." a exclamat profesorul de chimie fizica Justin Hodgkiss, in timpul unei emisiuni la radio.

Citeşte şi: Udrea şi-a definitivat lista celor 10 bărbaţi. 'Sistemul este condus de omul cu nume de penitenciar'

"Comunitatea academica din Fiji nu valideaza ceea ce sustine aceasta companie. Ceea ce spun ei este 100% imposibil. Nu stiu pe nimeni in Fiji care sa fi folosit aplicatia, absolut nimeni." a declarat profesorul Shawkat Ali de la Universitatea din Fiji, conform ProTV. Mai mult, cu toate ca aplicatia ar trebui sa fie in curand disponibila pe Google Play, un reprezentant al gigantului IT a precizat ca nu au existat niciodata discutii cu dezvoltatorii in acest sens, iar de pe retelele sociale lipseste cu desavarsire orice mentiune a aplicatiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.