Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APOCALIPSA pentru România se apropie: S-a anunțat clar o Europă 'cu mai multe viteze'

europa mai multe viteze

Europa 'cu mai multe viteze', dorită de mai mulţi lideri europeni după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, spre marea nemulţumire a ţărilor membre est-europene, nu vizează crearea 'unei noi Cortine de Fier', a afirmat vineri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la finalul Consiliului European, transmite AFP.

''Am remarcat, nu fără surpriză, că acest lucru este văzut de anumiţi colegi ca o introducere a unei noi linii de divizare, ca o nouă Cortină de Fier între Est şi Vest. Nu aceasta este intenţia'', a subliniat Juncker într-o conferinţă de presă la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO HOT Nicki Minaj și-a arătat sânii la un eveniment de modă la Paris

Liderii statelor membre au încercat vineri dimineaţă, în absenţa premierului britanic Theresa May, să îşi apropie poziţiile cu privire la viitorul Uniunii Europene, elaborând proiectul unei declaraţii solemne comune pe care o vor publica pe 25 martie, cu ocazia unui summit care va marca 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

Menţionarea, în acest text, a posibilităţii ca unele state să avanseze în anumite domenii este combătută însă de ţările membre est-europene, începând cu Polonia şi Ungaria.

Citește și: Facebook introduce o nouă funcție: Mesajele care se distrug după 24 de ore

''Nu vom încerca să schimbăm tratatele. Aşa-zisa Europă cu mai multe viteze (...) există deja, şi nu doar în ceea ce priveşte zona euro sau spaţiul Schengen'', două realizări majore ale UE la care nu participă toate cele 28 de state membre, s pus Juncker.

Pe de altă parte, şeful executivului comunitar şi-a exprimat speranţa că îi va vedea într-o zi 'pe britanici urcând din nou în barca' europeană.

Citește și: Jocul lui Ponta cu Dragnea. Ce a vrut sa-i transmita Tariceanu lui Iohannis

''Sper că va veni o zi când britanicii vor urca din nou în barca'' europeană, a spus Jean-Claude Juncker, referitor la viitorul Uniunii Europene după retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

"Dar Brexit-ul nu este sfârşitul Uniunii Europene, nici sfârşitul tuturor evoluţiilor noastre şi nici sfârşitul ambiţiilor noastre continentale. Problema Brexit încurajează alte state membre să continue, din păcate fără britanici'', a spus preşedintele CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.