Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple a anunțat că ieftinește iPhone-urile, după ce a observat că dolarului american e mai puternic în unele țări

MacRumors
iPhone XR

Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-şi regândească strategia de preţ cel puţin în unele ţări, informează News.ro.

Citește și: Suciu, despre un nou mandat al lui Isărescu: Nu s-a pronunțat niciodată, în mod explicit

Aşa cum era de aşteptat, după previziunea revizuită din urmă cu o lună, vânzările de iPhone au scăzut în Q1 2019 până la 51,98 miliarde dolari. Numărul iPhone-urilor active a ajuns la 900 de milioane, cu 9% mai mult decât în urmă cu an.

Cea mai mare vină a scăderii o are piaţa din China, unde veniturile au fost de 13,17 miliarde de dolari, în scădere cu 27%.

În total, incluzând iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch şi iPod, numărul total al dispozitivelor Apple active la nivel global a ajuns la 1,4 miliarde.

În afara scăderii cu 15% a iPhone-urilor, toate celelalte produse şi servicii au crescut cu 19%. La 10,9 miliarde de dolari au ajuns în ultimul trimestru veniturile generate de divizia de servicii.

Citește și: 75 de ţări şi patru organizaţii antijihadiste vor purta discuții cu SUA, după retragerea americanilor din Siria

Notabil este faptul că în vreme ce iPhone a scăzut, veniturile generate de iPad au crescut cu 17%, în condiţiile în care vânzările de tablete suferă din cauza unei folosiri îndelungate.

Şeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american în concordanţă cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite ţări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen şi va reduce preţurile punctual pentru unele ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.