Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple a raportat vânzări trimestriale record şi profituri peste estimările analiştilor

cdn.wccftech.com
apple

Gigantul american Apple Inc depăşeşte deficitul global de cipuri pentru computere, raportând vânzări trimestriale record şi profituri peste estimările analiştilor, transmite Reuters.

Producătorul de iPhone-uri, cea mai mare companie din lume în funcţie de capitalizarea bursieră, a gestionat perturbările din lanţurile de aprovizionare provocate de pandemie mai bine decât rivalele sale, susţin analiştii. După închiderea şedinţei bursiere de joi, acţiunile Apple au urcat cu 5%, după ce anul acesta au înregistrat scăderi, potrivit Agerpres.

Surpiza a venit din China, unde cele mai bine vândute patru telefoane în zona urbană au fost modele de iPhone, conform datelor Apple, deoarece concurenţii nu au reuşit să producă suficient. Apple a redevenit lider pe piaţa chineză a telefoanelor mobile inteligente, pentru prima dată în ultii şase ani, conform datelor Counterpoint Research.

Analistul Nicole Peng de la Canalys apreciază că este puţin probabil ca Apple să repete anul acesta performanţa înregistrată în China din trimestrul patru din 2021, dar compania încă ar avea un an solid dacă consumatorii chinezi vor alege noul iPhone SE, care ar urma să fie lansat în 2022.

Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a explicat pentru Reuters că atenuarea deficitului global de cipuri va duce la majorarea veniturilor companiei în acest trimestru.

Clienţii au vrut să cumpere mai multe iPhone-uri, iPad-uri şi alte dispozitive în trimestrul patru din 2021 decât a putut să vândă Apple, astfel încât compania a pierdut venituri de peste şase miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor.

Modelul iPhone 13, care a început să fie livrat cu câteva zile înainte de începerea trimestrului patru din 2021, a ajutat la majorarea veniturilor pe plan global din vânzările de telefoane la 71,6 miliarde de dolari, un avans de 9% faţă de perioada similară din 2020 şi peste estimările analiştilor de pe Wall Street.

Veniturile totale trimestriale ale Apple au urcat cu 11%, la 123,9 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 118,7 miliarde de dolari. profitul s-a situat la 34,6 miliarde de dolari, sau 2,10 dolari pe acţiune, în timp ce analiştii previzionau 31 miliarde de dolari, sau 1,89 dolari per titlu.

În ultimii doi ani, producătorul telefoanelor iPhone a profitat de cerea solidă pentru produsele şi serviciile sale, în contextul în care consumatorii care au lucrat de acasă au alocat bani pentru a-şi achiziţiona telefoane sau echipamente IT mai performante. Veniturile Apple au crescut semnificativ, ceea ce a impulsionat şi preţul acţiunilor Apple, care a devenit prima companie cu o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.