Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple consideră că dispoziția UE de a plăti taxe de 14 miliarde de dolari `sfidează realitatea`

economictimes.indiatimes.com
apple

Decizia Uniunii Europene care impunea Apple să plătescă 13 miliarde de euro (14 miliarde de dolari) ca taxe retroactive în Irlanda „sfidează realitatea și bunul simț”, a declarat compania americană marți,care a intentat o acțiune în justiție împotriva hotărârii din 2016, transmite Reuters preluat de mediafax.

Producătorul telefoanelor iPhone a acuzat, de asemenea, Comisia Europeană că și-a folosit puterea pentru a combate ajutoarele de stat, încercând să schimbe, de fapt, sistemul fiscal internațional, aceste lucruri generând incertitudine în rândul companiilor în ceea ce priveşte legislaţia.

Argumentele Apple au venit după ce executivul UE a hotărât în 2016 că gigantul tehnologic a beneficiat de ajutor de stat ilegal în urma a unor decizii fiscale irlandeze care i-au redus artificial contribuţiile fiscale timp de peste două decenii.

Cazul este esențial pentru lupta comisarului european pentru concurență Margrethe Vestager cu multinaționalele, campanie care prinvește Starbucks, Fiat, Engie, Amazon și alții.

Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a condus o delegație de șase persoane în fața instanței, unde cinci judecători vor asculta argumentele ambelor părţi, precum şi ale Irlandei, Luxemburgului, Poloniei și Autorităţii de Supraveghere a AELS, pe parcursul a două zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.