Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple riscă o nouă amendă. Comisia Europeană: 'Dacă este confirmat, un astfel de comportament ar fi ilegal în conformitate cu regulile noastre'

cdn.wccftech.com
apple

Autoritatea de reglementare antitrust din Europa a acuzat luni Apple că restricţionează accesul rivalilor la tehnologia sa de plată, o mişcare care ar putea să o oblige să schimbe modul în care funcţionează sistemul companiei şi să o expună unei amenzi mari, transmite CNBC.

Comisia Europeană a declarat luni, într-un comunicat de presă, că ”a informat Apple despre opinia sa preliminară că a abuzat de poziţia sa dominantă pe pieţele pentru portofelele mobile pe dispozitivele iOS”.

Declaraţia de obiecţii transmisă de comisie Apple subliniază presupusele încălcări ale regulilor antitrust ale Europei, dar nu determină neapărat rezultatul final al investigaţiei.

Apple va avea şansa să examineze şi să răspundă constatărilor comisiei.

Comisia, organismul executiv al UE, a scris că a constatat că Apple a restrâns concurenţa pe piaţa portofelelor mobile pe sistemul său de operare al iPhone, limitând tehnologia utilizată pentru plăţile fără contact, cunoscută sub numele de comunicare în câmp apropiat (NFC).

”În declaraţia noastră privind obiecţiile, am constatat preliminar că Apple ar putea fi limitat concurenţa, în beneficiul propriei soluţii Apple Pay”, a declarat Margrethe Vestager, comisarul pentru Concurenţă şi vicepreşedintele executiv al Comisiei, într-un comunicat.

”Dacă este confirmat, un astfel de comportament ar fi ilegal în conformitate cu regulile noastre de concurenţă”, a spus Vestager.

Comisia a susţinut că decizia Apple de a nu face tehnologia sa NFC accesibilă dezvoltatorilor terţi de aplicaţii de portofele mobile ”are un efect de excludere asupra concurenţilor şi duce la mai puţine inovaţii şi la mai puţine opţiuni pentru consumatori pentru portofelele mobile pe iPhone”.

”Apple Pay este doar una dintre multele opţiuni disponibile pentru consumatorii europeni pentru efectuarea plăţilor şi a asigurat acces egal la NFC, stabilind în acelaşi timp standarde de vârf în materie de confidenţialitate şi securitate. Vom continua să colaborăm cu Comisia pentru a ne asigura că consumatorii europeni au acces la opţiunea de plată aleasă de ei într-un mediu sigur şi securizat”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Apple într-un comunicat.

Apple şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că modificările aduse sistemului său de plăţi ar putea duce la un proces mai puţin sigur.

Comisia a analizat separat regulile Apple pentru dezvoltatorii care doresc să distribuie aplicaţii pe iOS.

De asemenea, Europa a ajuns recent la un acord cu privire la noile reguli din Legea pieţelor digitale, care urmăresc să reducă dominaţia platformelor digitale care acţionează ca gardieni ai serviciilor cheie.

Legislatorii din SUA au analizat în mod similar modul în care Apple a tratat dezvoltatorii de aplicaţii şi au propus noi reguli care ar impune ca Apple şi alţii să ofere un mediu mai deschis pentru potenţialii rivali care doresc să distribuie aplicaţii pe telefoanele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.