Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 10.000 de oameni au ajuns la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, în ciuda interdicțiilor

Peste 9.200 de persoane au trecut, miercuri,pe la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, iar 500 de credincioși au fost prezenți la slujbă. Cel mai probabil, racla va fi băgată în biserică în timpul nopții,anunță reprezentanții Mitropoliei.

Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, prezentă cu forțe de ordine la Iași, la Pelerinajul dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva, au transmis că, miercuri, până la ora 18.00, peste 9.200 de persoane au fost prezente la racla cu Sfintele Moaște.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

De asemenea, la slujbă au fost prezente 500 de persoane, care au avut loc pe scaun.

Jandarmii spun că în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane Iași, alte peste 1.100 de persoane au asistat a slujbă.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

„La acest moment, pelerinii au acces la raclă prin dispozitivul de siguranță, deplasarea efectuându-se în cadrul unui culoar pentru a se putea sta la rând cu respectarea distanței între credincioși. Voluntarii împart măști de protecție persoanelor care intră în culoar, asigurându-se o comunicare constantă cu privire la necesitatea purtării măștii și a respectării distanțării fizice”, anunță jandarmii.

Din 8 octombrie până în prezent, aproximativ 25.550 de pelerini au fost prezenți la racla cu sfintele moaște, mai spun jandarmii.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a anunțat că cel mai probabil racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în timpul nopții de miercuri spre joi, la un moment în care rândul se va reduce astfel încât să poată fi gestionat fără probleme.

Surse din cadrul organizatorilor evenimentului susţin că forţele de ordine ar fi decis să lase accesul liber la raclă pentru a detensiona situaţia, după ce în cursul dimineţii, un grup de zeci de persoane s-a manifestat agresiv, iar la un moment dat au existat şi unele îmbrânceli cu jandarmii.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți!

În cursul serii de miercuri, forţele de ordine au decis să revină asupra deciziei de a permite accesul pelerinilor la raclă. Astfel, sunt lăsaţi să ajungă la sfintele moaşte doar credincioşii care au domiciliul în Iaşi.

Potrivit Jandarmeriei, începând cu data de 8 octombrie, peste 25.000 de pelerini s-au închinat la racla cu sfintele moaşte.

Citește și: Informarea de la ora 13:00! Un nou record de cazuri! Peste 4000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

Câteva zeci de persoane au protestat miercuri dimineaţă în zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi împotriva restricţiilor impuse de autorităţi la manifestările religioase organizate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Oamenii s-au adunat pe pietonal în zona unde au fost amplasate garduri metalice, ei arătându-se nemulţumiţi de restricţiile impuse la manifestările religioase din acest an.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Cei prezenţi au strigat printre altele "O să daţi socoteală cu toţii", "Duceţi-vă la diavol" şi "Jos dictatura".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.