Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 140 de persoane din Bistrița Năsăud aflate în izolare sau carantină au făcut solicitări pentru urna mobilă

urna mobila

Un număr de 135 de bistriţeni aflaţi în izolare sau carantină, în contextul pandemiei de COVID-19, au făcut solicitare pentru urna mobilă, exprimându-şi intenţia de a vota la alegerile locale de duminică, a declarat preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, Liliana Tertiş, potrivit Agerpres.

La nivel de judeţ, au fost depuse în total 2.703 solicitări pentru urna mobilă.

"Pe total judeţ, avem un număr de 2.703 solicitanţi pentru urna mobilă. Dintre aceştia, 135 sunt cei care sunt în izolare sau în carantină. Municipiul Bistriţa are 102 cereri de urnă mobilă, asta înseamnă atât spital, cât şi penitenciar", a afirmat preşedintele BEJ.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Liliana Tertiş a precizat că la persoanele aflate în izolare sau carantină se va merge ultima dată cu urna mobilă, iar membrii secţiilor de votare care însoţesc urna pot solicita Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă combinezoane de protecţie.

Potrivit datelor centralizate la BEJ, cele mai multe persoane carantinate sau izolate care au solicitat urna mobilă sunt din comunele Prundu Bârgăului şi Runcu Salvei (câte 14), la care se adaugă câte 11 din municipiul Bistriţa şi oraşul Beclean şi 10 din comuna Şieu Măgheruş.

Astfel de solicitări au venit din 26 de unităţi administrativ-teritoriale, din totalul de 62.

Primăriile unde există cele mai multe solicitări pentru urna mobilă sunt Nuşeni - 159 (aici funcţionând un cămin pentru vârstnici), Zagra - 126, Salva - 109, Căianu Mic - 108, Bistriţa - 102 şi Târlişua - 96.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.