Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 2.000 de palestinieni au fost arestați, de la începutul lui 2018, în Israel

palestina israel palestina violente confruntari

Israelul a arestat aproape 2.000 de palestinieni de la începutul lui 2018, potrivit unui raport al asociaţiei PPC (Palestinian Prisoners Club), relatează luni agenţia Xinhua.

PPC, o asociaţie cvasiguvernamentală care se ocupă de problema deţinuţilor palestinieni aflaţi în închisorile israeliene, a difuzat un raport cu ocazia Zilei deţinuţilor palestinieni, marcată marţi, scrie agerpres.ro.

Asociaţia a indicat că 1.928 de palestinieni au fost arestaţi de la începutul acestui an, inclusiv 369 de copii şi 36 de femei.

Conform raportului, circa un milion de palestinieni au fost arestaţi de către Israel începând din 14 mai 1948, data înfiinţării Israelului.

Palestinienii au declarat data de 15 mai, la o zi după declararea independenţei Israelului, drept Ziua Catastrofei (Al-Nakba), deoarece zeci de mii de palestinieni au fost strămutaţi din 1948.

În prezent, în închisorile israeliene se află aproximativ 6.500 de deţinuţi palestinieni, inclusiv 350 de copii, 65 de femei şi şase parlamentari palestinieni.

Dintre deţinuţi, 48 au fost încarceraţi timp de peste 20 de ani continuu, 25 au stat peste 25 de ani în închisoare şi 12 au fost deţinuţi peste 30 de ani, indică raportul.

În document se precizează că circa 700 de deţinuţi suferă de boli cronice şi au nevoie de asistenţă medicală corespunzătoare, 26 dintre ei având cancer.

Palestinienii marchează Ziua deţinuţilor pe 17 aprilie în fiecare an, de când a fost declarată în 1974 de către Consiliul Naţional Palestinian, făcând apel la eliberarea tuturor deţinuţilor palestinieni din închisorile israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.