Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 20 de tone de gunoi depistate în Portul Constanța: Deșeurile sunt aduse din Belgia

frankfurt.apollo.olxcdn.com
container export import

Un container care conține 18 tone de deșeuri, provenit din Belgia și care avea ca destinație o firmă din Ialomița, a fost descoperit în Portul Constanța, potrivit mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu polițiștii din Port, vameși și comisari ai Gărzii de Mediu și de la protecția Consumatorului au depistat un container ce conţinea aproximativ 18 tone de piese auto uzate, care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale.

Acesta a sosit din Belgia pentru o firmă de pe raza judeţului Ialomița care efectua activități de import în România.

Echipa de control a constatat că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală: piese auto cu grad de uzură de 20%.

„În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora”, se arată în comunicat.

Polițiștii continuă în acest caz cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.