Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 20 la sută din populația Londrei a fost infectată cu coronavirus, arată un studiu

www.goldentours.com
autobuz londra

Aproximativ un londonez din şase şi o persoană din 20 în restul regiunilor din Anglia au contractat deja noul coronavirus, a precizat joi secretarul de stat în ministerul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, menţionând un studiu realizat recent, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Datele colectate în urma unui studiu de monitorizare a anticorpilor condus de Biroul Naţional de Statistică (ONS) sugerează că 17% dintre locuitorii Londrei şi circa 5% dintre cetăţenii Angliei au avut rezultate pozitive la testele care depistează anticorpii pentru coronavirus, a spus Hancock.

Hancock a făcut acest anunţ după ce guvernul a semnat un acord cu companii farmaceutice pentru livrarea a 10 milioane de teste de anticorpi.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Nu există dovezi ale unei rate crescute de infectare cu noul coronavirus în rândul lucrătorilor din prima linie ai National Health Service (NHS), potrivit ONS.

Hancock a declarat că autorităţile iau în considerare eliberarea unor certificate pentru persoanele care primesc un rezultat pozitiv la testele de anticorpi.

''Nu e vorba doar despre progresele clinice pe care le pot aduce aceste teste. Ci că faptul de a şti că o persoană deţine aceşti anticorpi ne va ajuta să înţelegem mai mult în viitor dacă aceasta prezintă un risc mai scăzut de a se infecta cu noul coronavirus, de a deceda din cauza coronavirusului şi de a transmite coronavirusul''.

Oficialul a anunţat totodată implementarea în fază de încercare a unui test rapid de 20 de minute care să spună oamenilor dacă sunt sau nu bolnavi de COVID-19. Au apărut critici potrivit cărora, oamenii au fost nevoiţi să aştepte mai multe zile înainte să primească rezultatele testelor de depistare a COVID-19.

Şeful serviciilor sanitare britanice, Chris Whitty, a declarat în timpul conferinţei de presă că numărul total de decese din toate cauzele a scăzut în prezent la un nivelul mediu înregistrat într-o perioadă de iarnă.

''Aşadar, în principiu, avem de-a face cu o situaţie asemănătoare celei din timpul iernii din punct de vedere medical, în ceea ce priveşte mortalitatea, doar că se întâmplă la sfârşit de primăvară şi început de vară''.

Oficialul a mai spus că decesele din azilele de bătrâni au depăşit momentul de vârf.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.