Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 200 de persoane, diagnosticate cu gripă în ultimele 10 zile - Încă un pacient cu gripă AH1 a decedat

everydayhealth.com
raceala gripa boala

Aproape 200 de persoane au fost testate pozitiv pentru infecţia cu virusul gripal în ultimele 10 zile, iar unul dintre bolnavi, o femeie în vârstă de 69 de ani, infectată cu virusul gripal AH1, a decedat, au informat, miercuri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, potrivit Agerpres.

De la începutul perioadei de monitorizare a virozelor respiratorii în acest sezon rece (1 octombrie 2023) şi până în prezent, în judeţul Olt au fost confirmate 269 de cazuri de gripă, iar trei dintre bolnavii infectaţi cu virusul gripal de tip AH1 (pandemic 2009) au decedat.

Cei trei bolnavi cu gripă care au decedat erau vârstnici, cu boli asociate şi nevaccinaţi antigripal.

În contextul numărului mare de bolnavi diagnosticaţi cu gripă, a crescut şi numărul internărilor, astfel că miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina erau internaţi 31 de pacienţi infectaţi cu virusul gripal.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Emilian Postelnicu, a declarat că dintre pacienţii cu gripă 13 sunt internaţi la Secţia de boli infecţioase şi 18 la Secţia pediatrie.

În contextul creşterii cazurilor de gripă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a restricţionat accesul aparţinătorilor în Secţia pediatrie şi a interzis vizitele aparţinătorilor în Secţiile neurologie, Terapie Intensivă şi boli infecţioase.

Medicul Emilian Postelnicu a dat asigurări că Spitalul Judeţean de Urgenţă face faţă situaţiei generate de creşterea cazurilor de viroze respiratorii şi gripă şi nu sunt probleme cu medicamentele sau locurile în saloane.

"Sunt locuri, sunt medicamente, deocamdată spitalul şi circuitele lui interne fac faţă afluxului de cazuri de gripă şi alte viroze sezoniere", a spus Emilian Postelnicu.

În judeţul Olt, în ultimele 10 zile au fost raportate şi 1.232 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 59 de internări, precum şi 418 cazuri de pneumonii, cu 73 de internări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.