Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Aproape 200 de refugiaţi rohingya, minoritate musulmană persecutată în Myanmar, au debarcat luni în Indonezia

KGTV
Indonezia Sumatra

Aceasta, potrivit autorităţilor locale, este a patra debarcare de acest fel din noiembrie, scrie AFP. În total, "185 de migranţi rohingya au debarcat la Pidie. Sunt 83 de bărbaţi adulţi, 70 de femei adulte şi 32 de copii", potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al poliţiei locale, Winardy, care poartă un singur nume aşa cum este frecvent în Indonezia, anunță Agerpres.

Ambarcaţiunea din lemn a ajuns la sfârşitul zilei pe o plajă din provincia Aceh, în vestul îndepărtat al Indoneziei. În fiecare an, mii de rohingya îşi riscă viaţa, adeseori pe nave de proastă calitate, în încercarea de a ajunge în Malaezia sau Indonezia.

Unii dintre noii veniţi de luni, foarte slabi şi înfometaţi, suferind de deshidratare, au fost puşi sub perfuzie, potrivit corespondenţilor agenţiei France Presse.

La început nu au fost disponibile detalii oficiale despre călătoria supravieţuitorilor, dar un tânăr pasager a declarat că a plecat din Bangladesh, ţară învecinată cu Myanmar unde s-au refugiat mulţi rohingya.

"Am venit dintr-o tabără de refugiaţi rohingya din Bangladesh, sperând că Indonezia vom avea posibilitatea să mergem la şcoală", a spus Umar Faruq, în vârstă de 14 ani.

Mai multe bărci care transportau rohingya au fost raportate în derivă în Oceanul Indian, mai ales un vas care transporta 180 de refugiaţi rohingya, cu care rudele lor din Bangladesh au pierdut contactul, potrivit UNHCR, agenţia ONU pentru refugiaţi.

Duminică, o altă ambarcaţiune care transporta 57 de refugiaţi rohingya a sosit la Aceh după o lună pe mare, iar în noiembrie, două bărci transportând în total de 229 de rohingya au acostat în provincia Aceh, potrivit UNHCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.