Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 30 de migranți, depistați în timp ce voiau să intre ilegal în România

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Aproape 30 de cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţişti la frontiera cu Serbia, în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, se arată într-un comunicat al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timiş remis marţi AGERPRES

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 27 cetăţeni din Siria şi Irak care intenţionau să intre ilegal în România.

IMPORTANT pentru șoferi: Se dă lege pentru tarifele RCA


"În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Vărădia şi Vrani, judeţul Caraş-Severin, două grupuri, de 13 şi, respectiv, 14 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 5 bărbaţi, 5 femei şi 17 minori, adulţii având vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei", se precizează în comunicatul de presă. 

Aceeaşi sursă menţionează că, în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. 

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.