Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 50 de morți în Filipine, sute de răniți și zeci de persoane dispărute, în urma taifunului Mangkhut

taifun, nesat

Taifunul Mangkhut a ajuns duminică după-amiază în sudul Chinei, după ce anterior a devastat nordul statului Filipine, provocând cel puțin 49 de decese, cele mai multe din cauza alunecărilor de teren și inundațiilor, informează presa internațională, potrivit Mediafax.

Numărul persoanelor decedate în Filipine din cauza taifunului a crescut de la aproape 30 la 49, potrivit celui mai recent bilanț anunțat de autoritățile filipineze.

Alte zeci de persoane sunt date dispărute, inclusiv aproximativ 40 de minieri despre care se crede că au fost surprinși de o alunecare de teren într-o zonă montană din nordul Filipinelor, relatează agenția The Associated Press.

Vântul puternic și ploaia torențială au distrus acoperișuri, au doborât copaci și stâlpi de electricitate, astfel că peste 4 milioane de persoane din nordul Filipinelor au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Taifunul Mangkhut, care sâmbătă genera rafale de vânt cu viteze de până la 285 km/h, ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni din anul 2018.

Citește și: Israelul acţionează constant pentru a-şi împiedica duşmanii să se doteze cu arme sofisticate

Taifunul a trecut la aproximativ 100 de kilometri sud de Hong Kong, însă efectele furtunii s-au simțit puternic și în oraș, unele zone fiind inundate de apele mării, care au crescut cu până la 3,5 metri, informează agenția Reuters.

Autoritățile din Hong Kong au sfătuit locuitorii să rămână în case pentru a evita să fie loviți de obiecte zburate de vânt. Aici s-au înregistrat rafale de vânt cu viteze de până la 117 km/h, astfel că peste 800 de zboruri de la aeroportul Hong Kong au fost anulate, afectând peste 100.000 de pasageri.

Cel puțin 111 persoane au fost rănite la Hong Kong, potrivit oficialilor locali.

Taifunul, numit "Regele Furtunilor" de presa chineză, a ajuns duminică după-amiază în sudul Chinei, în provincia Guangdong, generând rafale de vânt cu o viteză de până la 160 km/h.

Guangdong este cea mai populată provincie din China, cu o populație de peste 100 de milioane de oameni.

În strâmtoarea Taiwan au fost înregistrate valuri de până la 7,3 metri. Postul de televiziune CGTN a difuzat înregistrări cu străzi și clădiri inundate de apele mării în orașul Shenzhen, inclusiv un hotel aflat pe țărm.

Aproape o jumătate de milion de persoane au fost evacuate din șapte orașe din provincia chineză Guangdong, iar cazinourile din Macao au fost închise pentru prima dată în istorie.

Sute de zboruri au fost anulate, iar transportul feroviar a fost suspendat în unele zone din provinciile Guangdong și Hainan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.