Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 6.000 de militari au fost trimişi să păzească frontiera Poloniei cu Belarus

Agerpres
granita gard polonia belarus

Polonia aproape a dublat numărul militarilor care păzesc frontiera cu Belarus, pentru a răspunde unui val în creştere de migraţie, transmite Reuters.

'Aproape 6.000 de soldaţi din diviziile a 16-a, a 18-a şi a 12-a servesc la frontiera polono-belarusă', a scris ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, marţi pe Twitter, potrivit Agerpres.

'Aceşti soldaţi oferă sprijin Pazei de Frontieră prin protejarea graniţei ţării şi împiedicarea trecerilor frauduloase', a adăugat el.

Această desfăşurare marchează o extindere semnificativă a prezenţei militare la graniţă, după ce sâmbătă ministrul preciza că numărul soldaţilor era de peste 3.000.

Paza de Frontieră a informat că luni au existat 612 încercări de trecere frauduloasă a graniţei.

Polonia a declarat stare de urgenţă în regiune şi are planuri să construiască un zid la frontieră.

În prima jumătate a lunii octombrie au fost consemnate circa 9.600 de tentative de trecere frauduloasă a graniţei, conform Pazei de Frontieră.

Comisia Europeană şi guvernul de la Varşovia afirmă că valul de migranţi a fost orchestrat de Belarus ca o formă de război hibrid împotriva sancţiunilor care i-au fost impuse de Uniunea Europeană. Belarusul neagă aceste acuzaţii.

Tot mai mulţi migranţi ajung şi în Germania, unde şeful sindicatului poliţiştilor i-a scris ministrul de interne pentru a cere instituirea temporară de controale la graniţa cu Polonia.

Autorităţile din Brandenburg, landul estic german unde ajung majoritatea acestor migranţi, cer măsuri mai dure împotriva guvernului preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.