Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 85 de metri cubi de lemn fără provenienţă legală, confiscat de poliţiştii sălăjeni

adevarul.ro
criza lemne

O cantitate de aproape 85 de metri cubi de material lemnos, fără provenienţă legală, în valoare de peste 14.600 de lei, a fost confiscată de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol Sălaj, în cadrul unei acţiuni comune cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Oradea, derulate în perioada 15 - 19 mai.

"Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au efectuat controale la două depozite de material lemnos din localităţile sălăjene Bobota şi Var, la un parchet de exploatare forestieră şi la 20 de transportatori de material lemnos. În urma neregulilor constate, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 40.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică sau faptică a 84,08 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 14.600 de lei", se arată, luni, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, în urma acţiunilor desfăşurate a fost întocmit şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de transportul cu orice mijloace al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documente specifice de transport.

De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos deţinut într-un depozit de pe raza localităţii sălăjene Bobota, s-a constatat o diferenţă de peste 8,6 metri cubi de lemn rotund între stocurile scriptice şi cele faptice, potrivit Agerpres.

În consecinţă, agentul economic a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a celor peste 8,6 metri cubi lemn rotund, în valoare de 2.113,76 de lei, care nu se regăseau în stocurile faptice ale societăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.