Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape că se știe cine va fi viitorul președinte al Iranului: Mai mulți oponenți ai favoritului au fost descalificați din cursă

Gray Water
Ebrahim Raisi Ali Larijani Mahmoud Ahmadinejad

Autorităţile iraniene au validat candidatura în alegerile prezidenţiale a şefului ultraconservator al Autorităţii Judiciare Ebrahim Raisi şi i-au descalificat pe unii dintre principalii rivali ai acestuia, anunţă marţi televiziunea iraniană de stat, relatează Reuters.

Consiliul Gardienilor Constituţiei, condus de către susţinători ai unei linii dure, a validat doar şapte candidaturi dintre cele aproape 600 de dosare depuse în vederea alegerilor prezidenţiale, prevăzute în iunie, scrie Agerpres.ro.

Consiliul a invalidat candidaturile fostului preşedinte al Parlamentului Ali Larijani, un moderat, vicepreşedintelui Eshaq Jahangiri sau fostului preşedinte iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a guvernat Iranul din 2005 în 2013.

Acestă decizie ar urma să crească şansele unei victorii a lui Ebrahim Raisi, un apropiat al liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Însă ea ar ptea împiedica o prezenţă puternică la urne, în contextul în care o nemulţumire populară creşte, după ce Donald Trump a reimpus, în mai 2018, şi a multiplicat sancţiuni economice Republicii islamice, după ce a retras Statele Unite din Acordul de la Viena în dosarul nuclear iranian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.