Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Aproape de o tragedie: o rachetă a ratat lansarea la tragerile de la sistemul Patriot / Oficialitățile, printre care și Ciolacu, au părăsit loja oficială

1616.ro
sistem patriot

Incident la tragerile cu sisteme Patriot, la Capu Midia, moment la care a asistat și premierul Marcel Ciolacu. La eveniment ar fi trebuit să fie lansate trei rachete de pe două sisteme Patriot, însă au fost lansate doar două.

„Potrivit unor surse apropiate evenimentului, sistemul celei de-a doua baterii Patriot s-a restartat, iar a treia rachetă nu a mai putut fi lansată. Oficialitățile prezente la exercițiu au fost informate şi au părăsit, între timp, loja din care au urmărit tragerile”, informează postul Antena 3 CNN.

Armata română susține că a fost vorba despre o mică defecțiune, care a fost rapid remediată.

Sunt primele trageri cu muniție reală ale sistemelor Patriot din 2020, de când aceste baterii au intrat în dotarea armatei române.

Aceasta este cea mai scumpă achiziție militară făcută de România, în valoare de circa 4 miliarde de dolari. Vorbim în total de șapte sisteme Patriot, de fabricație americană, dintre care patru sunt deja în dotarea MApN, iar alte trei urmează să fie primite de armata română, mai transmite sursa citată.

Programul evenimentului

„Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM. Acest exercițiu are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale”, anunță MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.