Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape un milion de pensionari au primit indemnizaţie socială în mai 2020 anunţă Casa de Pensii

Talon pensie

Numărul de beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari era, în mai 2020, de 958.679 persoane, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), potrivit Agerpres.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Din totalul beneficiarilor de indemnizaţie socială înregistraţi în mai, 803.857 erau pensionari din sistemul public şi 154.822 pensionari agricultori.

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 260 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Cluj - 305 lei, Bistriţa-Năsăud - 299 lei şi Hunedoara - 292 lei.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti - 35.590 şi în judeţele Suceava - 32.388 pensionari, Iaşi - 29.004 şi Dolj - 28.225.

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 142 lei, valoarea ce mai mare fiind înregistrată în Bucureşti (între 187 lei şi 215 lei) şi în judeţele Ilfov - 227 de lei şi Gorj - 208 lei.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

Numărul cel mai mare de beneficiari se înregistra în judeţele Iaşi - 10.419 persoane, Dolj - 10.160 persoane şi Botoşani - 9.714 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.