Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape un sfert dintre gospodăriile din Uniunea Europeană aveau copii la finele anului 2021, potrivit Eurostat

The Romania Journal
EUROSTAT

În aproape un sfert (24%) din cele 197 de milioane de gospodării din Uniunea Europeană locuiau copii la finele anului 2021, arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), cu prilejul celebrării Zilei internaţionale a copilului.

În rândul acestor gospodării cu copii, cele mai frecvente erau cele unde locuia un copil (49% din gospodăriile cu copii). De asemenea, 39% aveau doi copii, iar 12% aveau trei sau mai mulţi copii. Aproximativ 13% din gospodăriile cu copii erau alcătuite din părinţi singuri (şase milioane de gospodării), reprezentând 3% din totalul gospodăriilor.

În 24 de state membre UE, ponderea femeilor (cu vârsta între 25-54 de ani) angajate şi cu copii care lucrau part-time era mai ridicată decât a femeilor fără copii, în 2021. În aceste ţări, decalajul cel mai mare era în statele membre UE din centru şi vest, cum ar fi Germania (34 puncte procentuale - pp), Austria (32,3 pp) şi Ţările de Jos (27.3 pp). În general, decalajul era mai redus în statele membre UE din est.

În contrast, ponderea femeilor (cu vârsta între 25-54 de ani) fără copii, care lucrau part-time, era mai ridicată decât a femeilor cu copii, în Danemarca (cu 2,7 pp), Portugalia (2,3 pp) şi Letonia (1,8 pp).

Deşi unele state membre UE au raportat decalaje mai reduse în angajarea part-time între femeilor cu copii şi cele fără copii, femeile cu copii au rate ale angajării semnificativ mai scăzute decât femeile fără copii, în majoritatea ţărilor UE.

De exemplu, în timp ce România a înregistrat o diferenţă extrem de scăzută între angajarea part-time între femeilor cu copii şi cele fără copii (0,2 pp), este printre statele membre UE cu cel mai mare decalaj între rata angajării femeilor cu copii şi a celor fără copii (10,8 pp).

De asemenea, angajarea part-time depinde semnificativ de nivelul de educaţie, precizează Eurostat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.