Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 1.550 de persoane din judeţul Vrancea deţin arme letale şi neletale

arme

Aproximativ 1.550 de persoane din judeţul Vrancea deţin arme letale şi neletale înregistrate, majoritatea având arme de vânătoare, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, scrie Agerpres.

"La nivelul judeţului Vrancea sunt înregistrate aproximativ 1.550 de persoane care deţin arme letale şi neletale. Circa o mie dintre aceştia locuiesc în mediul rural, majoritatea fiind deţinători de arme letale, respectiv arme de vânătoare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Citește și: Un mort şi un rănit grav, după ce două maşini s-au ciocnit frontal

Potrivit prevederilor legale, deţinerea, portul sau folosirea armelor şi muniţiilor înscrise în permisul de armă, ulterior expirării termenului de valabilitate al acestuia, este interzisă, de aceea numărul posesorilor de arme poate varia de la o lună la alta, în funcţie de solicitările de reînnoire a autorizaţiilor de port-armă, precum şi de înregistrare a unor arme noi. 

De la începutul lunii noiembrie 2019, odată cu schimbările din Legea armelor şi muniţiilor, a crescut şi numărul de cartuşe pe care le pot achiziţiona şi deţine posesorii de arme. Astfel, posesorii armelor de apărare şi pază pot achiziţiona şi deţine maxim 100 de cartuşe cu glonţ pentru fiecare armă, iar posesorii armelor de vânătoare vor putea achiziţiona şi deţine maxim 500 de cartuşe pentru câte o singură armă de fiecare calibru dintre cele pentru care are dreptul de port şi folosire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.