Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 20 de combatanţi proregim ucişi în Siria de către Statul Islamic

siria, mayadin

Aproximativ 20 de combatanţi favorabili regimului sirian au fost ucişi în weekend în atacuri ale grupării Statul Islamic (SI), în estul Siriei, unde jihadiştii au pierdut marea majoritate a teritoriilor asupra cărora deţineau controlul, potrivit unui ONG, relatează AFP, conform news.ro.

”Califatul” autoproclamat de SI în urma unei campanii fulgerătoare, în 2014, în care au cecerit vaste teritorii în Siria şi Irak, s-a destrămat după multiple ofensive.

Însă organizaţia ultraradicală, înfrântă în Irak şi care mai are ”buzunare” de rezistenţă în Siria, reprezintă în continuare o ameninţare şi continuă să atace cu regularitate trupe ale regimului lui Bashar al-Assad în estul ţării şi chiar la Damasc.

”Cel puţin 19 combatanţi propregim au fost ucişi în mai multe atacuri comise în ultimele 24 de ore de către jihadişti, în oraşul (Al-)Bukamal şi la periferia lui”, a anunţat duminică Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Oraşul Al-Bukamal, situat în provincia Deir Ezzor, în estul ţării, a fost mult timp unul dintre nucleele dure ale prezenţei jihadiste în Siria, unul dintre ultimele oraşe din apropierea frontierei irakiene pe care jihadiştii l-au pierdut la sfârşitul lui 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.