Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 30 de persoane din Mureș au fost internate, cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus

coronavirus

Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a anunţat, miercuri, că 28 de persoane sunt internate în judeţul Mureş cu suspiciune de infecţie cu Coronavirus, în timp ce 95 de persoane sunt în carantină.

"În judeţul Mureş, la data de 25 martie, ora 13,00, se înregistrează 3.284 persoane autoizolate la domiciliu şi 95 de persoane aflate în spaţiile de carantină. 10 persoane au ieşit din autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore. De asemenea, 28 persoane sunt internate în judeţul Mureş cu suspiciune de infecţie cu Coronavirus (...) În ultimele 24 de ore, aproape 400 de poliţişti din cadrul I.P.J. Mureş au desfăşurat peste 570 misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID - 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.500 de persoane şi 169 de societăţi comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activităţii. Ca urmare a activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 68.000 de lei. Dintre acestea, 5 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii izolării, în valoare totală de 7.700 de lei. Totodată, două persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituţionalizată, întrucât acestea nu au respectat prevederile legale incidente", a arătat Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

Potrivit comunicatului, poliţiştii mureşeni continuă să acţioneze integrat, în echipaje mixte cu jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă prin verificarea persoanelor şi societăţilor comerciale, fluidizarea traficului rutier şi escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul cu persoane care revin din afara graniţelor ţării, în urmă cu o noapte fiind aplicate 71 de sancţiuni.

"De asemenea, noaptea trecută, în intervalul orar 22,00-6,00 s-a acţionat pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică în vederea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr.2 din 21.03.2020. Au fost controlate în trafic peste 490 de autovehicule şi legitimate peste 670 de persoane, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor art.5 din Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020, valoarea acestora depăşind suma de 60.000 de lei. Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni şi, foarte important, necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esenţial să fim responsabili, să conştientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acţiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim", a subliniat Instituţia Prefectului.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

În urmă cu o zi, se mai arată în comunicat, Direcţia de Sănătate Publică a Mureş a controlat cinci market-uri şi o piaţă de zi, fiind aplicate 4 amenzi în valoare totală de 7.200 lei, pentru nereguli ca necunoaşterea modului de utilizare a substanţelor dezinfectante şi neefecutarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie.

Tot în urmă cu o zi, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş a aterizat cursa de Londra, iar toţi cei 120 de pasageri ai cursei au intrat în autoizolare la domiciliu, iar cei 26 de pasageri veniţi cu avionul de la Budapesta, nouă au intrat în autoizolare la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.