Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 4.000 de migranţi şi-au pierdut viaţa în 2016 încercând să traverseze Mediterana

evz.ro
imigranti egee

Aproximativ 4.000 de migranţi şi-au pierdut viaţa în acest an încercând să traverseze Marea Mediterană către Europa, a indicat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), citată de agenţia DPA. Potrivit OIM, cu sediul la Geneva, în acest an, până la sfârşitul lui octombrie, 3.940 de persoane au murit pe calea maritimă periculoasă către Europa.

Numărul pare să depăşească un al doilea record tragic după ce agenţia ONU pentru refugiaţi relata săptămâna trecută că 2016 a devenit cel mai nefast an pentru migranţii şi refugiaţii care traversează Mediterana. Conform ONU, 3.771 de migranţi au murit în 2015 pe ruta maritimă care leagă ţările de tranzit cheie Turcia şi Libia de Europa.

Bilanţul deceselor a crescut, în pofida unei scăderi a migraţiei către Europa comparativ cu anul trecut. În primele 10 luni ale anului 2015, circa 730.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Europa traversând Mediterana. În aceeaşi perioadă a anului 2016, numărul a scăzut la 334.000. Experţi ai ONU îi consideră responsabili pentru riscurile crescânde pe traficanţii de persoane de pe ţărmurile libiene, scăpate de sub control, care supra-aglomerează cu oameni disperaţi ambarcaţiuni precare şi vapoare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.