Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 400 de maşini abandonate în acest an pe străzile din Sibiu

facebook.com
masini

Aproximativ 400 de maşini au fost abandonate, de la începutul anului şi până în prezent, pe străzile din municipiul Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

"Primăria Sibiu continuă acţiunea de eliberare a domeniului public de autovehiculele abandonate în locuri de parcare, pe terenuri virane sau chiar pe spaţii verzi. Legislaţia prevede proceduri de durată în cazul acestor autovehicule care includ identificarea şi somarea proprietarului, demersurile pentru intrarea în proprietatea municipiului, expertizarea în vederea valorificării şi vânzarea acestor autovehicule abandonate ca fier vechi. În 2019, în urma controalelor inspectorilor serviciului abilitat sau ca urmare a sesizărilor din partea cetăţenilor, au fost identificate ca fiind abandonate pe domeniul public un număr de 382 de autovehicule", se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Citește și: Percheziţii la Valea Călugărească la persoane bănuite de furt calificat

Aproape jumătate dintre maşinile abandonate au fost ridicate de proprietari, după ce aceştia au fost somaţi de Serviciul de Administrare a Domeniului Public. 

"183 de autovehicule au fost ridicate de proprietarii lor, în urma somaţiilor emise de Serviciul de Administrare a Domeniului Public, conform procedurii specificate de legislaţie, 46 de autovehicule au fost ridicate din teren de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi au fost depozitate, până la finalizarea procedurilor de trecere, în proprietatea municipiului Sibiu, având în vedere că proprietarii lor nu le-au revendicat în urma somaţiilor emise. În cazul acestora se va parcurge procedura legală pentru intrarea în proprietatea municipiului, vor fi expertizate pentru stabilirea valorii lor şi apoi vor fi vândute ca fier vechi; 25 de autovehicule urmează sa fie ridicate de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public, având în vedere că s-a parcurs etapa de somare a proprietarilor şi s-a emis dispoziţia primarului privind ridicarea; restul de 128 de autovehicule sunt în diferite etape de lucru: identificarea proprietarilor, emiterea unui anunţ în presă în cazul autovehiculelor fără stăpân, verificarea în teren în urma comunicării celei de-a doua somaţii la domiciliu, întocmirea documentaţiei pentru declararea acestor autovehicule ca abandonate sau fără stăpân şi în vederea ridicării acestora din teren", se mai precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.