Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 50 de șoferi vitezomani și aflați în stare de ebietate au fost sancționați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi

tion.ro
razie filtru politie soferi

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 43 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră şi zece aflate la volan în stare de ebrietate. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 219 kilometri la oră, iar cea mai mare valoare de alcoolemie indicată de aparatul Drager a fost de 0,85 mg/l în aerul expirat, informează news.ro.

În perioada 25 iunie – 1 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere. În această perioadă, poliţiştii au depistat 43 de şoferi, cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 kilometri la oră şi 219 kilometri la oră.

Astfel, pe Autostrada A1, 28 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze mari, pe Autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 6 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 216 km/h, iar pe autostrada A3, poliţiştii au depistat alţi 9 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, având viteze cuprinse între 181 km/h şi 204 km/h.

Citește și: Aproape 8.000 de amenzi aplicate de poliţişti în ultimele 24 de ore

Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A1 Sibiu-Deva, unde poliţiştii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din Bucureşti, ce conducea cu viteza de 219 km/h.

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii au depistat un conducător auto, care conducea fără a avea acest drept, iar altă persoană se deplasa pe banda de urgenţă a autostrăzii A2, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti.

Toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.464 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Citește și: Incendiu la o vulcanizare auto din Timișoara

În timpul acţiunilor în trafic, poliţiştii au depistat şi 10 persoane care conduceau pe autostrăzi, sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul Drager a indicat cea mai mare valoare de 0,85 mg/l în aerul expirat.

Astfel, în 2 cazuri au fost întocmite dosare penale, iar în celelalte 8 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, fiind luată totodată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere şi eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.