Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 50 tone de deşeuri de şpan metalic aduse din Bulgaria au fost oprite de autorităţi la PTF Călăraşi

Aproximativ 50 tone de deşeuri constând în şpan metalic, ce erau transportate din Bulgaria către firme din România, au fost oprite miercuri de autorităţi la PTF Călăraşi, urmând a fi returnate societăţilor expeditoare.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, deşeurile erau transportate cu două automarfare conduse de cetăţeni bulgari.

"În cursul zilei de astăzi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unor ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 39 de ani, respectiv 48 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din şpan metalic. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea celor două transporturi, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi. În urma verificărilor, s-a constatat că în cele două mijloace de transport se afla cantitatea totală de 49.730 kilograme deşeuri din şpan metalic, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unor societăţi comerciale de pe teritoriul României", se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Română, potrivit Agerpres.ro.

În urma verificării documentelor de transfer, autorităţile au constatat că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

"În consecinţă, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru ambele mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.