Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 500 de sancţiuni rutiere, dintre care 35 pentru droguri şi alcool, aplicate de poliţişti

Politia Română
politist amenda circulatie

Poliţiştii clujeni au aplicat aproximativ 500 de sancţiuni cu ocazia unei acţiuni de amploare desfăşurată în zilele de weekend, potrivit Agerpres.

"În acest sfârşit de săptămână, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a fost organizată o acţiune cu efective mărite, cu poliţişti rutieri şi de ordine publică, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. În cele trei zile, în cadrul acţiunii derulate pe arterele rutiere din întreg judeţul Cluj au fost efectuate 1.499 de testări cu aparatul etilotest, 52 de testări cu aparatele drugtest şi au fost depistate 37 de infracţiuni rutiere. În perioada 7-9 septembrie, poliţiştii au acţionat în baza unui plan organizat cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere, depistării şi extragerii din trafic a acelor conducători auto care nu respectă normele legale, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic. S-a urmărit impunerea respectării normelor legale, atât de către conducători auto, cât şi de pietoni", se arată într-un comunicat trimis, luni, de IPJ Cluj.

De asemenea, în cele trei zile, poliţiştii au acţionat inclusiv cu aparatele radar, pentru combaterea nerespectării regimului de viteză.

"Astfel, pentru toate abaterile contravenţionale constatate au fost aplicate 455 de sancţiuni, dintre acestea 203 reprezentând cazuri de încălcări ale limitei legale de viteză. Alte 16 au fost aplicate pentru consumul alcoolului, în limita de alcoolemie încadrată măsurii de sancţionare contravenţională. De asemenea, poliţiştii au reţinut 125 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Au fost constatate în flagrant 37 de infracţiuni rutiere, din care 19 pentru consumul substanţelor interzise, 9 pentru consumul alcoolului, dar şi una pentru refuz de recoltare probe biologice", se mai arată în comunicat.

În plus, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare, 27 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi alte trei pentru lipsa unei poliţe de asigurare pentru răspundere civilă auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.