Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ un milion de pelerini musulmani s-au reunit în cea mai importantă zi a pelerinajului Hajj

musulmani

Circa un milion de pelerini musulmani s-au reunit vineri pe muntele sfânt Arafat din Arabia Saudită, pentru punctul culminant al celui mai amplu pelerinaj Hajj de la declanşarea pandemiei de coronavirus în urmă cu doi ani, informează DPA, relateză Agerpres.

Pelerinii au sosit în autobuze începând cu primele ore ale dimineţii la Muntele Arafat, situat la o distanţă de circa 20 de kilometri est de oraşul sfânt Mecca. Pelerinii vor rămâne aici până la apusul soarelui în venerare, rugându-se şi recitând din Coran.

Arafat, o colină din granit, este locul unde se crede că profetul Mahomed ar fi ţinut ultima sa predică, cu circa 14 secole în urmă.

Este cel mai amplu pelerinaj de la declanşarea pandemiei de coronavirus, din cauza căreia evenimentul s-a desfăşurat într-o formă restrânsă. Este de asemenea primul după pandemie la care au voie să participe şi musulmani din afara Arabiei Saudite.

Pelerinii care participă anul acesta la eveniment trebuie să aibă peste 65 de ani şi să fie vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19.

În ultimii doi ani, doar câteva mii de pelerini, rezidenţi în Arabia Saudită, au participat la Hajj cu respectarea unor măsuri stricte de distanţare socială.

Înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, aproximativ 2,5 milioane de musulmani din lumea întreagă se reuneau în Arabia Saudită pentru a participa la Hajj, cea mai mare congregaţie a islamului.

Marele pelerinaj de la Mecca este unul dintre cei cinci piloni ai islamului şi o datorie pe care toţi musulmanii apţi de muncă trebuie să o îndeplinească o dată în viaţă, dacă dispun de mijloacele financiare şi fizice necesare.

Ziua de sâmbătă marchează începutul festivalului musulman Eid al-Adha, care are loc în Arabia Saudită şi în multe alte ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.