Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ zece hectare de vegetaţie, incendiate în Deltă

incendiu delta dunarii

Aproximativ zece hectare de vegetaţie palustră din apropierea oraşului Sulina au fost incendiate, miercuri, în Delta Dunării, iar pompierii monitorizează sinistrul, intervenţia directă fiind imposibilă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Flăcările au fost semnalate în jurul prânzului, iar un echipaj format dintr-un ofiţer şi doi subofiţeri din cadrul Pichetului Crişan s-a deplasat la locul evenimentului cu o ambarcaţiune şi mijloace specifice pentru stingerea incendiilor, informează Agerpres.

"La sosirea echipajului, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare de vegetaţie palustră. (...) Se intervine pentru monitorizarea şi localizarea acestuia, intervenţia directă asupra focului nefiind posibilă din cauza intensităţii şi a vitezei mari de propagare, punând în pericol siguranţa salvatorilor", a precizat reprezentanta ISU Delta, Cristina Profir.

Potrivit sursei citate, zona este înconjurată de canale şi nu există nici un pericol de propagare a focului la obiective economice sau locuinţe.

Luna aceasta, mai multe incendii de vegetaţie au fost semnalate în Delta Dunării, guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la apariţia acestor evenimente.

"Incendiile au apărut mult prea devreme şi nejustificat. Am vorbit cu agenţii din comisariate pentru a afla dacă sunt intenţionat puse. (...) Este grav faptul că focul este de necontrolat când vorbim de vegetaţie stuficolă în condiţii de vânt puternic", a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Gabriel Marinov.

Pe reţelele de socializare, unele persoane din diferite zone ale Rezervaţiei, Chilia Veche sau Crişan, au semnalat faptul că nu se poate respira, din cauza fumului emanat de incendiile de vegetaţie stuficolă, însă ISU Delta a menţionat că acestea nu sunt un pericol pentru sănătatea populaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.