Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte localități din Ilfov intră în scenariul roșu din cauza creșterii incidenței Covid

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Elevii vor face școală online, iar restaurantele se vor închide, la fel și sălile de jocuri de noroc, în șapte localități din județul Ilfov, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori, potrivit Mediafax.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat, joi, la Digi24, că în localitățile Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroești, Dragomirești Vale, Mogoșoaia și Popești Leordeni incidența cumulată a cazurilor de coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori.

„Vorbim de transmitere comunitară, focarele nu sunt luate în calcul când vorbim de incidența cumulată cazurilor. Focare avem la Bragadiru într-un cămin de bătrâni, 3 cazuri, și 27 de cazuri într-un alt cămin de bătrâni, la Popești-Leordeni”, a spus Zamfir.

Citește și: Klaus Iohannis este contrazis de istorie: PNL a condus ministerul Sănătății mai mult decât PSD

În cele șapte localități din Ilfov se va impune obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spații publice deschise, se vor închide restaurantele, cafenelele și alte servicii care presupun interacțiunea cu publicul, în interior. Restaurantele, cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare va fi permisă doar pentru persoanele care sunt cazate.

Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov se va interzice activitatea în domeniul jocurilor de noroc și se va suspenda temporar activitatea didactică, elevii intrând în scenariul 3, cursurile urmând să aibă loc online.

Prefectul Ilfovului a spus că din discuțiile pe care le-a avut cu inspectorii școlari, există capacitatea și posibilitatea de a ține lecțiile în sistem online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.