Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara în care președintele cere ca șeful Parlamentului să fie urmărit penal pentru lovitură de stat

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a considerat marţi seara că Julio Borges, şeful parlamentului, dominat din 2015 de opoziţie, ar trebui să fie urmărit penal pentru "îndemn la lovitură de stat", transmite AFP.

"Ceea ce Borges a făcut azi reprezintă o violare a Constituţiei şi, pentru acest fapt, el trebuie să fie urmărit penal", a apreciat şeful statului venezuelean. "El a chemat deschis membrii forţelor armate la o lovitură de stat, le-a cerut să nu-şi respecte mandatul, pe şefii lor", a explicat Maduro, scrie agerpres.ro.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Şeful parlamentului, Julio Borges, a îndemnat marţi forţele armate să fie "loiale" Constituţiei lăsând opozanţii să manifesteze paşnic miercuri.

Opozanţii şi partizanii preşedintelui Maduro se vor afla pe străzile capitalei Caracas miercuri, iar unii se tem de violenţe în timp ce criza politică se agravează.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

Totodată, preşedintele venezuelean a acuzat marţi Statele Unite de a fi dat "undă verde" unei lovituri de stat contra ţării sale, cu câteva ore înainte de o mare manifestaţie, la Caracas, a opoziţiei.

"Statele Unite, Departamentul de Stat, au dat undă verde şi aprobarea lor la un proces pucist obraznic în vederea unei intervenţii în Venezuela", a afirmat Maduro.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

El s-a exprimat într-o reuniune cu înalţi responsabili politici şi militari la palatul prezidenţial Miraflores din Caracas, difuzată la radio şi televiziune.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, a transmis un avertisment sever autorităţilor de la Caracas cerându-le să înceteze reprimarea manifestaţiilor opoziţiei.

Citește și: Fata de 9 ani care și-a schimbat sexul în 2012, pe coperta „National Geographic” / FOTO

În mai puţin de trei săptămâni, valul de manifestaţii a făcut cinci morţi şi zeci de răniţi, iar opoziţia denunţă represiunea forţelor de ordine, care au arestat peste 200 de persoane.

Opoziţia vrea ca Maduro să părăsească puterea şi cere alegeri anticipate. Dar preşedintele socialist acuză opoziţia că "vrea violenţă" şi că preconizează să-l răstoarne cu sprijinul Statelor Unite.

Citește și: STUDIU Creierul ajunge la maturitate chiar când ne luăm buletinul

Potrivit preşedintelui Maduro, Venezuela suportă în acest moment "un atac internaţional dirijat de Statele Unite" şi vizând "provocarea unei intervenţii imperialiste" în ţară.

În consecinţă, Maduro a anunţat că a activat o operaţiune militară, poliţistă şi civilă, numită "Planul Zamora", care vizează contracararea unei eventuale lovituri de forţă.

Citește și: Te doare capul – Cu mascatii peste Balena Albastra

"Atenţie: activarea fazei verzi a Planului Zamora pentru a învinge lovitura de stat, escaladarea violenţei", a ordonat preşedintele venezuelean la reuniunea cu responsabilii militari şi civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.