Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită a anunțat că respinge anunțul Washingtonului în ceea ce privește coloniile israeliene din Cisiordania

Operation World
Arabia Saudita

Arabia Saudită a anunțat miercuri că respinge complet anunțul Washingtonului în ceea ce privește coloniile israeliene din Cisiordania, a informat agenția de știri saudită SPA, citată de Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Liga Arabă a anunțat la rândul său că va organiza luni o întâlnire de urgență a miniștrilor de Externe prntru a discuta despre schimbarea de poziție a Statelor Unite în acesată chestiune, a transmis miercuri agenția de știri egipteană MENA.

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă

Administraţia Donald Trump a anunţat, luni seară, modificarea poziţiei Statelor Unite faţă de coloniile israeliene din Cisiordania, care nu vor mai fi considerate ilegale. Mike Pompeo, secretarul de Stat american, a anulat poziţia juridică adoptată de către Departamentul de Stat în anul 1978 prin care se stabilea că statutul coloniilor evreieşti din teritoriile ocupate revendicate de palestinieni este "incompatibil cu legislaţia internaţională".

Oficialii israelini au salutat decizia Statelor Unite de a scoate din ilegalitate statutul coloniilor israeliene din Cisiordania și au făcut apel la obținerea suveranității asupra acestor regiuni de către autoritățile de la Ierusalim.

Secretarul General al Organizației pentru Eliberarea Palestiniei (PLO), Saeb Erekat, a condamnat comportamentul Statelor Unite ce amenință securitatea internațională.

Înaltul Reprezentant pentru politică externă al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a reiterat poziția Bruxellesului față de ilegalitatea statutului coloniilor israeliene din Cisiordania, ce încalcă prevederile dreptului internațional.

Citește și: Umpluți de sânge! Polițiștii au fost rupți în bătaie

Agenția ONU pentru Drepturile Omului și-a reafirmat marți poziția față de coloniile israeliene din Cisiordania care încalcă reglementările dreptului internațional, respingând în același timp noua poziție a administrației Trump.

Decizia Administraţiei Donald Trump privind coloniile israeliene din Cisiordania riscă să amplifice tensiunile în Orientul Mijlociu, a avertizat marţi Ministerul de Externe de la Moscova.

Ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, a semnalat „consecințele periculoase” pe care decizia Washingtonului de nu mai considera ilegale coloniile israeliene din Cisiordania le poate declanșa în contextul procesului de restabilire a păcii în regiunea Orientului Mijlociu.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească .

Decizia Administraţiei Donald Trump privind coloniile israeliene din Cisiordania riscă să amplifice tensiunile în Orientul Mijlociu, a avertizat marţi Ministerul de Externe de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.