Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită a interceptat o dronă lansată de rebeli yemeniţi

drona MQ-9 Reaper

Arabia Saudită a interceptat joi o dronă a rebelilor yemeniţi care viza un oraş din sudul regatului, a anunţat coaliţia militară condusă de Riad, relatează AFP potrivit Agerpres.

''Drona îndreptată împotriva unor civili din oraşul Khamis Mechait a fost interceptată şi distrusă'', a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei, colonelul saudit Turki al-Maliki.

Citat de agenţia de presă oficială saudită SPA, purtătorul de cuvânt a negat informaţiile rebelilor yemeniţi care au susţinut prin intermediul televiziunii lor Al-Massirah că au fost lansate drone asupra bazei militare Regele Khaled din Khamis Mechait şi că obiectivele au fost atinse cu precizie.

"Acestea sunt minciuni", a declarat colonelul Maliki în răspuns la anunţurile rebelilor. El a spus că atacul este "un alt act al miliţiilor care este asemănător cu o crimă de război".

Rebelii houthi, consideraţi ca fiind apropiaţi de Iran şi care sunt afectaţi din martie 2015 de bombardamente aeriene intense ale coaliţiei, şi-au intensificat atacurile cu drone şi rachete asupra unor oraşe din Arabia Saudită în ultimele săptămâni.

Pe 3 iulie, nouă civili au fost răniţi într-un atac comis de rebelii houthi pe aeroportul Abha, potrivit coaliţiei conduse de Riad. La 12 iunie, un atac cu rachetă asupra acestui aeroport a rănit 26 de civili, coaliţia ameninţând cu riposte severe.

Pe 23 iunie, un nou atac cu rachete asupra aceluiaşi aeroport a ucis un sirian şi a rănit alţi 21 de civili, potrivit coaliţiei.

Coaliţia a intervenit din 2015 pentru a sprijini autorităţile yemenite după refugierea în Arabia Saudită a preşedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi.

Conflictul s-a soldat cu zeci de mii de morţi, potrivit organizaţiilor internaţionale. Luptele au provocat în Yemen o criză umanitară pe care ONU o consideră ca fiind cea mai gravă din lume, milioane de persoane strămutate având nevoie de ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.